• Контакт информације:
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Glavni Heder

Расписан 44. конкурс „Бранислав Нушић“ за оригиналну драму Удружења драмских писаца Србије

Удружење драмских писаца Србије расписује 44. конкурс за оригинални драмски текст „Бранислав Нушић". Конкурс се одржава од 1980. године, а досадашњи добитници су Драган Томић, Божидар Зечевић, Ненад Прокић, Миодраг Караџић, Јелица Зупанц, Миладин Шеварлић, Синиша Ковачевић, Радослав Златан Дорић, Иван Панић, Момчило Ковачевић, Стојан Срдић и други.

Јавни и анонимни конкурс расписује се за оригинални драмски текст — необјављен и неизведен, потписан шифром. Ауторство се доказује копијом текста. Жири ће доделити награду „Бранислав Нушић" и бронзану плакету „Бен Акиба". Радове слати у једном примерку поштом најкасније до 31. маја 2024. на адресу: Удружење драмских писаца Србије, МПУС, Господар Јевремова 19, Београд. Текстови се не враћају.

Под „објављеном драмом" се рачуна целовито објављивање: у штампаним монографским издањима са ISBN бројем; у периодици са ISSN бројевима; у другим врстама масовно штампаних издања; као и званична електронска издања на Интернету и званичним носачима података. Под „изведеном драмом" се сматрају целовито дате професионалне и полупрофесионалне поставке у позоришту, на званичним сценама, на радију, телевизији, филму, Интернету или дистрибуиране целовито као текстуални, аудио или видео фајл на аналогном или дигиталном медију.

У ово не спадају: умножавање за личне потребе без спољне дистрибуције, јавно читање, давање фајла на увид регистрованом чланству на затвореним интернет форумима или у клубовима, као и други ограничени увиди у драмско дело.

НАПОМЕНА: Реализација 43. конкурса је каснила у 2023. због виших сила, па је тиме каснило и расписивање 44. конкурса. Ово значи да ће у 2024. години бити одржан и 45. конкурс, као редовно предвиђен, са роком за достављање 31. октобар 2024., о чему ће накнадно јавност бити поново обавештена. Напомињемо да ће до 1. марта на сајт Удружења бити постављен Правилник о конкурсу „Бранислав Нушић“ са упутством и препорукама за исправно форматирање драмског текста.


ЛИЦЕНЦА - LICENSE

Биографије, фотографије и непотписани текстови (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство - Делити под истим условима


 Biographies, photos and unsigned articles (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.

*НАПОМЕНА

За драме и ауторске чланке ауторска права имају аутори или носиоци права. Дозволу за објављивање, умножавање, извођење или друго јавно коришћење можете тражити директно од аутора или власника ауторског права. Податке о ауторима можете добити преко Удружења драмских писаца Србије, преко ел. адресе: ОВДЕ

© 2024 УДРУЖЕЊЕ ДРАМСКИХ ПИСАЦА СРБИЈЕ. Сва права су задржана.