• Контакт информације:
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Glavni Heder

Удружење драмских писаца Србије расписује 43. конкурс „Бранислав Нушић“ за оригиналну драму

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Удружење драмских писаца Србије расписује 43. конкурс за оригинални драмски текст „Бранислав Нушић“. Конкурс се одржава од 1980, а досадашњи добитници су Драган Томић, Божидар Зечевић, Ненад Прокић, Миодраг Караџић, Јелица Зупанц, Миладин Шеварлић, Синиша Ковачевић, Радослав Златан Дорић, Иван Панић, Момчило Ковачевић, Стојан Срдић и други.

Јавни и анонимни конкурс расписује се за оригинални драмски текст — необјављен и неизведен, потписан шифром. Ауторство се доказује копијом текста. Жири ће доделити награду „Бранислав Нушић“ и бронзану плакету „Бен Акиба“. Радове слати у једном примерку поштом најкасније до 31. октобра 2022. на адресу: Удружење драмских писаца Србије, МПУС, Господар Јевремова 19, Београд. Текстови се не враћају.

Под „објављеном драмом" се рачуна целовито објављивање: у штампаним монографским издањима са ISBN бројем; у периодици са ISSN бројевима; у другим врстама масовно штампаних издања; као и званична електронска издања на Интернету и званичним носачима података. Под „изведеном драмом" се сматрају целовито дате професионалне и полупрофесионалне поставке у позоришту, на званичним сценама, на радију, телевизији, филму, Интернету или дистрибуиране целовито као текстуални, аудио или видео фајл на аналогном или дигиталном медију.

У ово не спадају: умножавање за личне потребе без спољне дистрибуције, јавно читање, давање фајла на увид регистрованом чланству на затвореним интернет форумима или у клубовима, као и други ограничени увиди у драмско дело.


ЛИЦЕНЦА - LICENSE

Биографије, фотографије и непотписани текстови (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство - Делити под истим условима


 Biographies, photos and unsigned articles (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International.

*НАПОМЕНА

За драме и ауторске чланке ауторска права имају аутори или носиоци права. Дозволу за објављивање, умножавање, извођење или друго јавно коришћење можете тражити директно од аутора или власника ауторског права. Податке о ауторима можете добити преко Удружења драмских писаца Србије, преко електронске адресе info@drama.org.rs

© 2023 УДРУЖЕЊЕ ДРАМСКИХ ПИСАЦА СРБИЈЕ. Сва права су задржана.